Week 1: Ko Samet

Geschreven met good ol’ Hank Williams op de iPhone. 

Daar sta je dan op de steiger van Ban Phe. Bootticket kopen naar Ko Samet en een National Park ticket, want het bounty-eiland wordt goed beschermd. Steiger is een woord dat ongelijke planken, uitstekende spijkers en gaten in de looppad moet omschrijven. De deinende boot is nog even een uitdaging want met je backpack op je rug en daypack op je buik pas je maar net door het meterhoge toegangsgat. De zee kleurt langzaam blauw als we de haven uitvaren. Drie kwartier later staan we op het taxiplein van Ko Samet. De taxi’s zijn mega groene pick-ups vol modder en de prijzen nog meer mega. Een kleine voorbode van wat ons te wachten staat.

We besluiten een kamer te boeken aan de aangrenzende hoofdstraat bij Roger, een Canadees met pretoogjes onder zijn grijze bos haar. Hij heeft een restaurantje en praat graag over zijn music playlist van laidback jazz, blues en country. Vanuit Roger’s verkennen we het eiland de volgende dag. Een nachtelijke regenbui heeft de off-road paden in modderbaden veranderd, waardoor we na twee uur wel klaar zijn met scooterrijden. Een goedkoper adres konden we ook niet vinden, dus dan maar verblijven in het toeristische gedeelte. Het strand is ook daar hagelwit, de zon schijnt en de Costa Brava toeristen wennen we steeds meer aan.

Jonathan, een Deense edelsmit, herkennen we van de boot. Hij heeft 6 weken Thaiboxtraining gedaan in Chiang Mai en komt nog even stoom afblazen op Ko Samet voor hij naar huis gaat. In de ochtend heeft hij hardgelopen, waardoor hij het eiland al aardig kent. Tijdens een biertje besluiten we met hem de volgende dag snorkelgear te gaan kopen en naar een rustig strandje te lopen aan de westzijde van het eiland. Verslingerd aan de rust van dit strandje gaan we de volgende dag weer.

Intussen kriebelt het. Waarom niet nog een paar dagen relaxen in Bangkok? We hebben nog 4 maanden te gaan in Azië en alle mogelijkheid dagelijks een nieuw plan te smeden. Yes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s