Week 2: Bangkok by bike

Geschreven met het herontdekte briljante album De Stijl van The White Stripes op de achtergrond.

Jaaaa, eindelijk was het zover! Dankzij het supertoffe kado van het Skyway-team konden we Bangkok gaan verkennen op de fiets. Onze gids Jacky, die nonstop haar beugeltje blootlachte, leidde ons eerst door Chinatown. Een bizar web van steegjes waarin miniscule winkeltjes groothandels bleken te zijn voor heel Zuid-Oost Azie. Stel je voor: een looppad van 30 centimeter breed naar de achterzijde van een pijpelaatje en verder alleen plafondhoge stapels slippers, ergens anders hoedjes en een deurtje verder stoffen. Op steekwagens wordt de koopwaar in de steegjes vervoerd in dozen, die gestapeld zijn tot 3 meter hoogte. Bizar!

Vanaf het treinstation, dat als bouwput met brugkraan verrekte veel lijkt op Rotterdam CS, per boemeltrein naar de buitenwijken. Het leven daar draait om landbouw: rijst en waterspinazie om de stad van eten te voorzien. We volgen de rest van de ochtend een kanaal over een meterhoog betonnen pad. Het pad wordt nooit breder dan anderhalve meter dus tegenliggers stoppen voor ons en wachten geduldig. De Thai groeten ons beleefd en de kinderen die we tegenkomen schreeuwen hello tot ze schor zijn. Een lief volkje!

Na een heerlijke lunch fietsen we weer richting stad. Samen met Laura uit Deventer lachen we om de Engelse en Nederlandse woorden die Jacky energiek roept. Gaan met die banaan! is de favoriet. We leren van haar ook een paar woorden Thai voordat we aankomen bij een tempelcomplex waar we de heilige meervallen voeren. Vanuit de tempel laden we de fietsen op een longboat en gaan door de stadskanalen (met enkele zwemmende varaantjes) naar de Skytrain, een metroverbinding in het moderne gedeelte van Bangkok. Vanaf de Skytrain zien we de hoogbouw en uitgebreide winkelcentra.

Terug bij de rivier eten en drinken we nog wat voordat we naar de westzijde van Bangkok varen. Hier wonen de Thai, het centrum is werklocatie, legt Jacky uit. De gebouwen zijn er lager, het tempo ook. Uniek om hier doorheen te fietsen. We hadden hier zelf nooit gekomen.

Kortom, een unieke dag vol nieuwe indrukken. Bangkok gezien vanuit alle mogelijke perspectieven en vooral een hoop lol gehad met Jacky. Fantastisch bedankt, Skyway Team!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Sanneke schreef:

    Herkenbaar! Hebben wij ook gedaan en was voor ons toendertijd één van de hoogtepunten van Thailand.

  2. Mendy schreef:

    Superleuk om te lezen!!! Geniet daar van de curry’s, massages, mensen, indrukken…. etc! Maar dan doen jullie heel goed zo te lezen :) Cheers, Bartje en Mennie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s