Week 3: Bangkok to Pai

Onpersoonlijk, hedonistisch, exhibitionistisch. De eerste woorden die me te binnen schieten als ik terugdenk aan het backpackcircus op en rond Koa San Road. Een soort Saint Tropez voor hypocriet linkse pseudo-reizigers. Proppers en oude vrouwtjes volgehangen met prullaria bieden vanuit alle hoeken gaten hun waar aan. Wat moet ik nou met houten kikkers, gebreide theemutsen en laserpennen? En dan de Engelse 18-jarige grietjes, die zelfs in het donker nog licht geven. Ze shoppen zich een gat in hun budget. Hempjes met Chang Beer-logo’s en dreads bepalen het straatbeeld, ertussen zie je af en toe nieuwsgierige oudere stellen, die vanuit hun sjiekere hotel uptown de bohemien een avondje komen voyeren. Verzadigd van dit alles vertrokken we naar de bergen en Chiang Mai. Binnen een dag lopen we daar op de volgende avondmarkt vol houten kikkers en gefrituurde schorpioenen…

Verlangend naar echte avonturen dan maar door naar Pai, een bergdorpje/kunstenaarsvrijstaat. Wederom een dorp met een avondmarkt voor de pseudo-reiziger, ditmaal al zonder proppers en oude verkoopvrouwtjes. Het grootste verschil met de grote steden is echter de relaxte sfeer van de bijna hip te noemen horeca (6 schommels rondom een tafel in plaats van stoelen) en de legere straten overdag. Jammer dat we een dag knock-out waren door buikpijn en lichte koorts. In de Edible Jazz Bar hebben we twee dagen voor vertrek nog een superleuke avond gehad tijdens het open podium, waar reizigers uit de hele wereld om beurten twee liedjes speelden. Pai trekt alle muzikanten met een backpack aan, dus de kwaliteit was hoog. Echt genoten!

Het circus en onze opstartmoeheid maken langzaam plaats voor unieke avonturen. Laos, de Mekong en de natuur lonken in het oosten. Nu nog meer zin in!

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rogier schreef:

  Sawadee!
  Laos en Cambodja zijn veel authentieker en bieden zeker meer avontuur!

 2. Anoniem schreef:

  En nu weer wennen in Luang Prabang. een plaats om lang te blijven?
  grz PM

 3. Sanneke schreef:

  Wat klinkt het gaaf! en oh zo herkenbaar wat je over Bangkok/Koh San Road en Chiang Mai schrijft!!!! Ook niks voor ons!

 4. Maarten schreef:

  Gaaf om te lezen!! Ook de mindere dingen, super interessant ! Enjoy !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s