Center Parcs aan de Mekong

Geschreven met Kitty, Daisy and Lewis live op Pinkpop. Honululu Roc-a-Rolla! 

Gretig verkennen we Luang Prabang nadat we met enige moeite een betaalbaar onderkomen konden vinden. De Franse invloeden van de pastelgetinte panden aan de hoofdstraat geven een heerlijk nostalgisch sfeertje aan de stad. Het historische centrum van Luang Prabang (we zien iedere keer weinig van de buitenwijken, viel ons al op) is een lint langs de oever van de Mekong. De hoofdstraat eindigt waar het stroompje Nam Khan in de Mekong vloeit. Loop je parallel aan de hoofdstraat terug langs de oever van de Nam Khan, vind je een uitgebreide keuze aan schaduwrijke terrasjes van de resorts, vaak met openluchtkeuken. The good life, vooral voor groepsreizende Fransen op leeftijd, die door het nabijgelegen vliegveld de helft van de toeristenbevolking vormen. Ter hoogte van het marktplein worden beide straten bruut gescheiden door Pussy Mountain (tenminste zo noemt de vader van onze gastheer de beroemde tempelberg Phousi Mountain).

Philipp en Rahel logeren een gasthuis verder dan wij, dus na een dagje reisadministratie, trekken we er samen op uit met de mountainbike. Doel: de dichtsbijzijnde waterval op 15 km van het centrum. Prima te doen in de bergachtige omgeving, dachten we. Na het afrekenen van de huurprijs blijkt alleen dat die waterval in het droge seizoen (nu), waterloos is. Das logisch zou Cruyff zeggen. Maar ieder nadeel heb ze voordeel, want op 35 km is een veel mooiere! Vooral in de laagste versnelling fietsend redden we dit in 3,5 uur en 3 liter water pp. Uiteraard lekker op het heetst van de dag, hoppa, waarom ook niet? In het natuurpark vinden we een waterval en een paradijs van een natuurlijk en ijskoud zwembad. Blauwgrijs water omgeven door palmbomen en rotsen, in het midden een omgevallen boom net onder het wateroppervlak. Springend van enthousiasme concluderen we dat dit model moet hebben gestaan voor alle subtropische zwemparadijzen. En minstens een exacte replica moet hebben in Dubai ergens! Afgedroogd volgen we de toeristenstroom naar boven, blijkt dat er nog drie zwembassins zijn. Een zelfs met Tarzanliaan. Klapstuk is de grote waterval boven op de berg. Mocht je eens in de buurt zijn, is deze waterval een must. Punt.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. PM schreef:

  Klinkt weer als een echte vakantie!

 2. PM schreef:

  Hard werken(sporten) voordat je iets moois ziet, maar terug was toch zeker een eitje? En hier zitten we zo’n btje aan de Noordpool, er komt ook weer sneeuw aan vannacht. Wat een verschil…dat moet dubbel genieten zijn voor jullie.

 3. Monique schreef:

  Wauwsers wat een leven…. geweldig verslag weer!

 4. ans schreef:

  wat ziet dat er heerlijk uit

 5. Alette schreef:

  In center parcs hoef je er niet zoveel moeite voor te doen hoor ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s