Jungle Boogie

Met No Fun van The Stooges op repeat geschreven. But we had fun!

Balen. Philipp en Rahel besluiten naar het zuiden van Laos te reizen. Hun reis loopt langzaam af. Na een stevige knuffel zwaaien ze ons nog uit als we in de tuk-tuk naar de Noordelijke busterminal stappen…

In het nieuwe gezelschap van de Duitse studente Julia en de Australische katerige theaterdocente Paula reizen we in een mini-bus naar Luang Namtha. Gelegen aan de rand van Nam National Protected Area biedt dit stadje jungletrekkings in het dichtstbegroeide oerwoud van heel Laos. De Chinese grens is 20 kilometer verderop, wat vooral goed merkbaar is door de voorraad uitgestald Valentijn-plastic: van 1 meter hoge gouden zwanenstellen tot pietepeuterige roze/rode hartjesmeuk. Made in China!

Luang Namtha slaapt overdag, maar heeft vanaf 17.00 uur een levendige night market te bieden. Daar storten wij ons (met de 30 andere backpackers in het stadje) hongerig op de gegrilde Peking-eenden, spekbonken, gefrituurde kikkers en verse springrolls. Het lijkt alsof de Pad Thai noodles iedereen even de neus uitkomen. Omdat we twee dagen back to basic de jungle ingaan, hebben wij ook een goed excuus :)

Op de nightmarket hebben we ook een missie. De eettafeltjes zijn gemaakt voor 8 personen. Maaike, Julia, de ontnuchterde Paula en ik gaan boven op elkaars lip zitten; de val is gezet. Een Duits stel, Peking eenden op het bord, loopt rond op zoek naar een plekje. Nonchalant bieden we ze een bank aan bij onze tafel. Blij schuiven ze aan en vertellen dat ze net aankomen uit Thailand. Ze zijn op zoek naar een leuke trekking, maar vinden de prijzen te hoog om met twee personen te boeken. Bam! De val klapt dicht, want heel toevallig zoeken wij nog aanhakers om de trekkingprijs pp te drukken. Zo wordt onze jungle-groep compleet met Gustaf en Anna.

De volgende ochtend tuk-tuk in en naar een verderopgelegen dorp hoog in de bergen. Twee lokale gidsen en travel tourguide / ras-entertainer Toua (met Ajax shirt) leiden ons daar direct de jungle in. De groep klikt leuk en tegen de tijd dat de lunch wordt geserveerd zijn zelfs de lokale gidsen wat ontdooit. NB eerste maaltijd met als basis sticky rice.

We lopen bergje op, bergje af en over smalle bergrichels. Tussen de begroeing door zien we hoe magistraal hoog we zijn en volledig deel van de groene bergtoppen. We moeten onszelf echt dwingen om af en toe stil te staan en om ons heen te kijken trouwens, een tel niet opletten betekent je enkel verzwikken of van de richel stappen..

Einde middag wacht een bamboehut op palen ons op een uitkijkpunt. Hier maken de gidsen mbv bamboe en bananenbladeren een maaltijd en gedekte tafel (NB tweede maaltijd met als basis sticky rice). De bijen overstemmen onze gesprekken, de muskieten blijven aardig weg gelukkig. Als de bijen gaan slapen, doen wij dat ook maar. Gezellig liggen we als sardientjes in twee grote muskietennetten (vooral tegen de spinnen) kaal op de vloer. Na vier uur diepe dromen liggen we onrustig woelend in een halfslaap op de harde bamboe. Back to basics indeed!

Sticky rice!Na het jungle ontbijt (sticky rice met tomaat en omelet) en een kop koffie uit onze bamboe mok, lopen we gedwee achter de gidsen aan naar een jungle rivier. Toua vertelt onderweg over de geneeskrachtige planten die we tegenkomen. We proeven en ruiken alles wat hij ons aanbiedt. Dan tijd bij de rivier voor lunch (yes, op basis van sticky rice) en een plons in het diepe gedeelte van de rivier. Tarzanstyle in bad. Uniek! De laatste uren dwalen we nog door rubberboom plantages, voordat we in een AKA village komen. De etnische bevolking van het dorpje bekijkt al de fotograferende blanken van een afstandje, terwijl de kinderen om het hardst Hello! roepen.

In de tuk-tuk terug naar Luang Namtha krijgt de vermoeide groep weer wat spirit door Always look on the bright side of life te zingen. Paula improviseert de coupletten, waarna het brulkoor uitbundig de refreinen doet. Zelfs Toua de entertainer is onder de indruk.

PS nul wildlife gespot, maarrrrrr deze jungle boogie smaakt naar meer!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Debby schreef:

    Ohhhhh ik wil ook plak rijst eten in de jungel! Echt, deze keer geen sarcasme. Nou, eet dan maar een portie extra namens mij!

    Knuf

  2. PM schreef:

    leuke verhalen weer. En slanke taille zul je daar krijgen met dat jungledieet en dat lopen. Bevallen jullie schoenen goed voor dat soort tochten? groetjes en knuffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s