Tussendoor een prachtstadje

Allereerst: leuk dat we zoveel gezellige reacties krijgen op de reisblog!!! Dank!
Check ook vooral de foto albums, want er komt geen melding op jullie mail binnen als we deze aanvullen.

Nong Khiaw

5 minuten voor sluitingstijd rennen we de travel agent binnen na de jungle tocht. Na lang twijfelen toch naar Nong Khiaw. De mini-van rijdt maar tot Pak Mong, de snelwegkruising richting Luang Prabang. Daarna is het vervolg onzeker. Er zou een local bus moeten rijden vanaf daar..

Wakker worden doen we te vroeg de volgende ochtend. Mijn nachtrust is kort door pijnlijke buikkrampen die aanhouden tot Pak Mong. Het jungle-dieet of het ‘gekookte’ rivierwater valt volledig verkeerd. Goed voornemen: even aan de gefrituurde aardappelen, want in het kokende vet moet toch echt iedere parasiet en bacterie zijn einde vinden. Als ontbijt klok ik een Imodium met een slok water weg.

Pak Mong is een soort industrieterrein met fastfood-achtige soeptenten. Van alle kanten komen bussen en mini-vans aangereden voor de lunch; de passagiers hun goden dankend dat de slingerende bergwegen en grindbakken even achter hen liggen. Bij een goed fastfood restaurant hoort een dame met een tijgerlegging en te dikke make-up. Onze serveerster voldoet helemaal. Ze heeft na het serveren op veel te hoge hakken gelukkig tijd om ons te helpen met haar drie woorden Engels. De bus moet eens een keer langskomen begrijpen we en we zakken na de noodlesoep neer in de schaduw op de plek die ze ons aanwijst. Als ik mijn liftduimpje een keer voor de gein ophoudt, stopt er zowaar een auto. Ze gaan richting Non Khiaw, maar slechts 3 van de 28 kilometers. We gaan niet mee, maar dit gaan we onthouden :)

Zelfs in de schaduw zien we vandaag scheel van de hitte. De literfles water is na een half uur weer leeg. Als we een nieuwe halen aan de overkant van de weg komen we Andy tegen, die we een uur daarvoor op de fiets tegen een berg op zagen zwoegen. Respect! roep ik. Stupidity! roept hij terug, knijpt in de remmen en aanvaardt graag de eerste slokken uit onze nieuwe fles. Where you goin’? Andy fietst van Bangkok naar Peking, maar heeft geen strakke route en tijdsplan. Na straffe onderhandeling met een tuk-tuk chauffeur reizen hij en zijn fiets met ons mee naar Nong Khiaw. Zijn poeier van een bruine kop verraadt heel wat tropische fietskilometers. We rollen bijna van het taxibankje als hij 10 minuten later vertelt dat hij uit Wales komt. Zijn bleke Britse uiterlijk is mijlenver te zoeken. Hijzelf trouwens ook de volgende ochtend. We denken dat hij met de Amerikaanse dame, die naast ons zat tijdens de frieten, is meegereisd in de boot naar Luang Prabang.

Eindelijk weer eens echt met zn tweetjes staan we in alle vroegte op de monumentale brug van Nong Khiaw, terwijl de bergpieken om ons heen nog in mist zijn gehuld. Rond 08.00 uur trekken de dampen langzaam op en genieten we stil van het prachtige berglandschap van Laos temidden van de ronkende motobike-ochtendspits. Reizen was onze keuze. Maaike weet even niet of ze nog wel terugwil naar Nederland.

20130308-100950.jpg

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anoniem schreef:

  Fijn dat het zonnetje af en toe schijnt, dat doet hij hier ook. Kom dus maar gewoon terug.

 2. Willem schreef:

  Maar wij hebben Nora :-), dus tuurlijk komen jullie wel een keer terug
  Superleuk om al jullie verhalen te lezen.
  X

 3. Birgit schreef:

  Hey lieve Maai&Ron,

  Wat leuk dat jullie naar Nong Khiaw (of hoe schrijf je het eigenlijk) zijn geweest.
  Was een van mijn hoogtepunten toen der tijd, hoop ook die van jullie.
  Zo fijn om jullie verhalen te lezen.

  Ik stuur jullie snel weer een mail,
  xxx, B.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s