Motobike a gogo

Half 9, Tad Lo village. Maaike is net naar bed. Ik blog nog wat. We logeren aan de trapsgewijze waterval van het dorp. Vandaag hebben we een kleine honderd kilometer afgelegd op een semi-automatische motobike (soort krachtige scooter waar alle Aziaten op schijnen te leven). De backpacks staan in Pakse bij een travel agent, waar we ze morgen weer ophalen. Even reizen met een klein rugzakje op een motobike is fantastisch! Het rondje hoogvlakte Bolaven is grofweg 170 kilometer en wordt door veel backpackers aangepakt om even uit de sleur van bussen en mini-vans te komen. Na 15 uur bus van Phonsavan naar Pakse doen we graag mee. De ecologische koffieplantages, gigantische watervallen en het koelere klimaat van de Bolaven doen ons goed. Zelfs de koude regenbui onderweg deerde weinig, behalve dat we even stopten om een broodnodige dikke trui aan te trekken.

Rijden op een motobike is opletten geblazen. Als je wordt ingehaald door een vrachtwagen, moet je toch echt door de gaten en grindbakken aan de zijkant van de weg. Honden, koeien en kippen rennen vanuit het niets over. Gelukkig is het schakelen van de versnellingen na een half uurtje gewend en zijn we net veilig in dit kleine paradijs aangekomen. Het kriebelt als nooit te voren bij me om een motorrijbewijs te gaan halen. De wind op je lichaam en de power van een neerwaartse draai van je rechterhand zijn verslavend.

PS Ik draag hierbij het stokje over aan Maaike om een geschreven blogje te maken. Probeer ik net zo goed als zij een beeldverslag te maken. Indeed, uitdagingen genoeg op deze reis!

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. PM schreef:

  Gelukkig is het hier ook weer opgefrist. Wij doen ook maar een trui aan( en nog twee en…..ook nog een dikke jas….enne een muts. O ja ….en dikke handschoenen )

  Enjoy life! xxxxxxpm

 2. PM schreef:

  Wilde je niet ook een zonnebril op tegen evt insecten? ik moet wel lachen om die foto. Jouw helm staat op je achterhoofd en Maaike kijkt heel erg moeilijk……..have fun and love and travel with a motobike!
  knuffels

 3. Endo Voet schreef:

  Vet man! Toen ik daar reed vond ik t ook zo verschrikkelijk mooi met de ondergaande zon en de bergen. Waar hangen jullie nu uit? Ik vlieg overmorgen naar de Philippines!

 4. Sanneke schreef:

  Cool! En ja, dat van die trui…helaas hier nog steeds steenkoud na 1 heeeeerlijke lentedag vorige week! Enjoy! Jullie zien er stralend uit!!!

 5. Rogier schreef:

  Keep on trying Ron!

 6. Anoniem schreef:

  Woww jullie zijn echt super stoere motor-muizen man!
  You know i love you XOXO
  And who am I.. that’s a secret I’ll never tell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s