Thailand reprise

Hadden wij even mazzel: de nachtbus van Pakse naar Bangkok is op zaterdagavond niet eens halfvol. Slapen op twee stoelen overdwars is tien keer beter dan op 1!

We zijn in de bus geklommen na een paar onverwachte beslissingen. Zo is Cambodja volledig uit ons reisplan geschrapt onder het mom “we komen nog wel eens terug voor de tempels van Angkor Wat”. Echt interesse in reizen in Thailand en Maleisie hebben we ook niet meer. Na de verhalen van een Francaise doet Indonesie ons hart sneller kloppen. Daarom stellen we veilig dat we in ieder geval zeven weken daar zullen zijn voor we naar Australie gaan.

Er rest ons voor Indonesië nog tijd voor een bezoek aan de Zuidthaise eilanden, een tussenstopje in reisknooppunt Bangkok en de metropool Kuala Lumpur. Bangkok bevalt bij het tweede bezoek in ieder geval een stuk beter. Gezellig nog een hapje gegeten met Endo, die zijn laatste werkdag als docent Engels viert voor de Thaise zomervakantie ook voor hem start.

Bangkok scheelt ons beide zomaar een kleine twee kilo aan kleding en ongebruikte spullen in onze rugzak. We zijn er rustig voor gaan zitten om eens kritisch naar onze bagage te kijken.

Wat hebben we gebruikt en wat niet? Zonder reiskennis neem je een hoop onzin mee, blijkt. En er is ruim de tijd om het regelwerk rondom reizen eens op het gemak te doen: de door ons geprefereerde nachttrein naar Trang bleek stijf volgeboekt voor drie nachten, dus wachten maar. Afgelopen januari is de reserveringswebsite uit de lucht gehaald. Boeken vanuit Laos kon daardoor opeens niet meer. Jammerrrrrrr als je enthousiast Bangkok Centraal Station binnenloopt om voor diezelfde avond een ticket te kopen en je vertrekdatum toch even anders blijkt.

Eenmaal aangekomen op de stranden van Ko Phi Phi en later Ko Lanta vinden we koelte in de zeebries onder de palmbomen. Guesthouse Susan’s Corner is vet gezellig, 100 meter lopen van het witte strand en we sparen er wat budget uit door in een tentje te slapen. Het duurt opvallend lang voor we weer reiskriebels hebben en verder willen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s