Couchsurfin’ bro?

Couchsurfin’ bro? Yes!!

We wachten op het vliegveld van Darwin het eerste daglicht af. Om half 6 worden we opgepikt door onze allereerste couchsurf host ever. Couchsurfing (of surfcouching zoals het in Maasdijk heet) is een paar dagen logeren bij iemand in een vreemde stad. Via een website met profielen zoeken gelijkgestemden elkaar op, doen een logeerverzoek en maken zo kennis met nieuwe mensen. We hoorden enthousiaste verhalen van andere reizigers en wilden dit ook eens meemaken. Natuurlijk zagen we ook een goedkope manier om te overnachten en op autojacht te gaan in Darwin. Na 10 mensen aangeschreven te hebben, krijgen we eindelijk een positief antwoord. We hebben een bank!

Onze host Chris is doof, uitgesproken nudist en vooral crazy schreef hij op zijn profiel. Niet direct een match lijkt het, maar doordat wij nog geen couchsurf referenties hebben, nodigde niemand anders ons uit. Chris blijkt verhalen voor 10 te hebben tijdens de rit naar zijn huis en hoort ons goed genoeg door zijn gehoorimplantaat. We krijgen toast en thee als ontbijt en Rod, een andere huisbewoner, zegt dat we in zijn bed onze nachtrust kunnen inhalen. Daarna stappen ze in de auto en forensen samen naar hun werk. Het is half 8 als we onze ogen dichtdoen.

’s Middags doen we boodschappen. We begrijpen dat iedereen die in het huis woont (10 man!) ombeurten voor heel de groep kookt. Een dezer dagen is het onze beurt. Vanavond kijken we eerst maar eens de kat uit de boom. Goede keuze, want we worden uitgenodigd om te gaan vissen. Met twee auto’s en ploegje van 7 man rijden we Darwin uit naar een grote brug. Midden op de brug parkeert Rod de auto. De BBQ knettert binnen een uurtje de worstjes gaar en Maaike vangt even een baby haaitje. Supergaaf! Hadden we nooit meegemaakt als we zouden kamperen of in een guesthouse zouden slapen.

De avond erna eten we kangaroo steak van de grote Weber in de tuin. Zo maak je Australië echt mee! We kletsen met een stel uit Estonia, dat een jaar werkt in Australië, omdat de banen thuis niet voor het oprapen liggen. Ze huren een kamer bij Chris. Verder wonen er een gepensioneerde man, twee dove stratenmakers en een Zuidafrikaanse dude, die ook graag in Australië wil werken voor een half jaar. Drie dagen na ons arriveert nog een couchsurfer. Een leraar die zomervakantie heeft en zijn land doorreist. We schotelen hen de vierde avond een mega lasagne voor en helpen op de laatste dag met een grondige keukenschoonmaak. Jammer genoeg kunnen we niet meer mee met een avond snake spotting, dat door de plaatselijke couchsurf community wordt georganiseerd.

Het was veel leuker dan we dachten om te couchsurfen, omdat je makkelijk mensen ontmoet en een stad echt van binnenuit leert kennen. We hebben allerlei tips gehad over lokale bezienswaardigheden en voor de eventuele aankoop van een auto, want dat heeft best wat haken en ogen in Australië. Met een positieve referentie van onze host op zak hopen we dit vaker te doen. Niet vanwege de budgetkwestie, maar juist om echt mee te maken hoe het leven is in de streken waar we doorheen reizen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. tessa schreef:

    Weer fantastische verhalen! En couchsurfing klinkt als een leuke ervaring, ben benieuwd op welke adressen jullie nog meer terecht zullen komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s