Surfin’ bro?

Kuta in Bali is een wereldberoemde feest-en surfstad. Kuta in Lombok is een kustdorpje dat de laatste jaren is overstelpt met surfers. De alledaagse sfeer lijkt er dus in de verste verten niet op de Balinese naamgenoot. Wel kun je er prima surfles krijgen, een board huren en hangen met de lokale surfdudes. Want of je nou Indonesisch bent of toerist, je bent hier een bro tussen de bro’s. Hilarisch, want in het ratelende Bahasa Indonesia van de Islamitische jongens duikt in iedere zin dit woord op.

Surfin, bro? is een van de eerste dingen die ons wordt gevraagd als we aankomen. Via de manager van ons guesthouse Together Homestay staan we de volgende dag bij een instructeur voor de deur. Pa’ah gaat ons leren peddelen en opspringen. Na een uur koffiedrinken besluit hij dat we de boards gaan pakken om in zijn boot te stappen. Aan de andere kant van de baai zien we zwarte stipjes in de schuimkoppen. Daar varen we heen en ankeren. Na 30 seconden uitleg gooit hij de boards in het water. Ron, you first! Ik moet peddelen en krijg een duw mee van Pa’ah waardoor een golf me meeneemt. Even kan ik staan, dan duikel ik van de board af. Maaike verdwijnt even later in het witte schuim. We blijven oefenen, maar zijn na een uur uitgeput van het peddelen tegen de stroming in. Kantoorwatjes!

De dagen erna oefenen we iedere ochtend, worden iets beter door de pittige work-outs en komen zo ook op prachtige stranden. Onze gehuurde motobike heeft een boarddrager, vaak rijden we er een half uur mee in de groene heuvels van strand naar uitkijkpunt en door naar een strand. Het zuiden van Lombok is prachtig. Precies ook het beeld dat we ooit in ons hoofd hadden van Indonesie zonder een stap in het land gezet te hebben. Groene rijstvelden, kleine dorpjes langs de weg, exotische klederdrachten en lonkende geuren. Het houdt niet op met indrukken, geweldig.

Na een BBQ-avond in het guesthouse met twee enorme verse zeevissen, boeken we een activiteit in het noorden van Lombok. Surfin, bro? Nee, nu even niet, maar we zullen de golven in Mexico en Guatamala weten te vinden. Awesome, dude.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Debby schreef:

    okaaaaay nu kan ik het niet meer in houden, jaloerrrrssss als de pest! Wat hebben jullie mooie ervaringen zeg! Dikke knuf beiden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s