Australië: Naar het zuiden

Een blog boordevol Australische filmtips!

Na Uluru is de Stuart Highway naar het zuiden saaier. We planken het gas van de vroege ochtend tot het eind van de middag. Uitgebrande auto’s en louter kleine struikbegroeing maken de route desolaat tot aan Coober Pedy en haar opaalmijnen.

Het mijnstadje en gewild B-filmdecor Coober Pedy staat bekend als droger dan droog. We komen er aan en zien na een hoop oude caravans de hoofdstraat liggen. Het natuurlijke stadsmidden is een grote heuvel met bovenop een autokerkhof en een verkooppunt van genuine moonrocks. NB De artiest die de maanstenen maakte had gevoel voor nostalgie, want de moonrocks bestaan naast gaas en purschuim uit ouderwetse computeronderdelen. Vanaf de heuvel zien we het plastic ruimteschip van Vin Diesel liggen (film: Pitchblack) en zouden we ook de Thunderdome (film: Mad Max 3) moeten zien. Dacht ik… Nouja, dan nog maar eens Priscilla, queen of the desert kijken, de bijzondere en internationaal gelauwerde Australische roadmovie die de hoofdpersoon in travestie door Coober Pedy voert. Of Wolf Creek 2, die in navolging van de lugubere eerste film weer menig backpacker in Australie de stuipen op het lijf zal jagen.

imageOnverwachts maken we kennis met de general manager van het stadje. Echt! Wat is er gebeurd met de functie van burgemeester? Hij waarschuwt ons voor regen en krijgt een paar uur later gelijk als we naar bed gaan. Was Coober Pedy niet droger dan droog?

Al voor de zon opkomt, breken we ellendig het kamp op en rijden door naar Port Augusta aan de kust. De bewoonde wereld, hoera! Jammer dat het al heel de dag giet van de regen: de jachthaven ziet er vast mooier uit met een zonnetje. We gaan gretig op zoek naar warme public showers en betaalbare supermarkten en pompstations. Voldaan, schoon en bevoorraad rijden we in het donker het stadje uit op zoek naar een campsite voor de nacht. Een vrolijk bord langs de weg geeft aan dat we die zullen vinden na een paar kilometer.

Anderhalf uur later rijden we echter weer verder langs de Stuart Highway op zoek naar de volgende. De auto zit dan volledig onder de rode modder, Ron heeft nieuwe grijze haren en alle schoeisel en kleding zit in plastic tassen.

Weleens per ongeluk in het pikkedonker kneedeep vastgezeten in de modder van de outback met een volle stationwagen met alleen achterwielaandrijving?

Nee?

Moet je doen joh, leuk verhaal op een verjaardag!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. zeb schreef:

    haha ik wou rons versie van dit deel van jullie reis wel eens horen! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s