Kkkkkkououououd!!

Terug in de bewoonde wereld lezen we dat nichtje Anna is geboren. Hoera! Tjip en Monique zijn apetrots. En wij voelen ons voor het eerst ver van huis, ookal zijn ook wij dolblij.

Na drie nachten couchsurfen in Adelaide, waar we konden slapen in de auto op de oprit van student Hugh, rijden we verder zuidwaarts. Michael en Patricia gaan met ons mee tot Melbourne. De prachtige Great Ocean Road staat op het programma.

Vanuit de stadse luwte bereiken we de limestone kust die we een aantal dagen gaan volgen. De wind giert, donkere wolken jagen langs. Het lijkt Nederland wel qua weer. Maar de omgeving niet! De volle eucalyptusbossen met spookachtig witte stammen en koala’s die we van dichtbij kunnen bekijken worden afgewisseld door glooiende schaapweiden. We stoppen op alle bekende uitzichtlocaties bovenop de kliffen. Zo zien we een versteend bos, wandelen onverwachts door een stuk verborgen regenwoud en bezoeken de Twelve Apostles, een enorme krijtstenen rotsformatie in de beukende branding. De rauwe landschappen van Australië blijven ons verbazen. Blauwe baaien met dappere surfers in de schuimkoppen volgen na de hoge kliffen. De road kronkelt op onze laatste dag langs de ruwe randen van de kust. De wanden naast de weg eindigen loodrecht in zee en de bochten zijn scherp. Een toplocatie voor een klassieke auto-achtervolging in James Bond stijl.

Na wat foto’s op een viewpoint lopen we iedere keer ineengedoken terug naar de warme auto. De wind, regen en kou zijn echt winters. Kamperen wordt steeds meer een opgave: Patricia is een beetje ziek geworden van de nachten rond het vriespunt en een maaltijd koken lukt bijna niet op de uitwaaiende gaspit. We besluiten zo snel mogelijk naar Melbourne te rijden na alle bezienswaardigheden en komen daar twee dagen eerder dan gepland aan. Een couchsurf adres hebben we dan nog niet. Nadat we onze Duitse vrienden hebben weggebracht naar hun logeeradressen, stappen we naar de receptie van een backpackershostel. De kamer is eigenlijk te duur voor ons budgetreizigers, maar onweerstaanbaar warm en droog. We hoeven er geen seconde over na te denken.

We slapen de diepste slaap sinds weken en gaan volgende dag de hipste stad van Australië verkennen. Het moderne centrum krabt de wolken, maar de stad bestaat verder uit lage kleurrijke huizen met gevels vol houtsnijwerk. De invloed van de Grieken en Italianen die de stad vorige eeuw uitbouwden om hun nieuwe leven down under vorm te geven. Door de grenzeloze gastvrijheid van Rohan, onze nieuwe couchsurf host, doorkruisen we de stad de dagen erna op het gemak, wetend dat er ’s avonds een open haard en een dekbed wachten.

(Met onze host Rohan + gephotobombed)

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. wouter ouds schreef:

    Heel veel plezier en wat zijn jullie verhalen leuk!! Geniet ervan!! Kus wouter

  2. Debby schreef:

    God wat mis ik jullie ineens als ik die verhalen lees!!! Zal vanmiddag eens een uitgebreide lange mail sturen. Dikke zoenen lieverds!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s