Op visite

Hoe gaaf! Na een kleine 6 maanden reizen zijn we bij een vooruitgeplande bestemming: het huis van Edwin, Linda, Emma en Kate de Bruijn. Aan de rand van Brisbane worden we er hartelijk ontvangen met een knuffel en een biertje.

Ik woonde tot mijn zesde in Spijkenisse bij Edwin in de straat. We zijn ongeveer even oud. In onze vroege tienerjaren gingen onze gezinnen samen op mei-vakantie in Brabant. We voetbalden en speelden in de bossen tot we niet meer konden. Tijdens en na hun studietijd hebben Edwin en zijn vrouw Linda heel veel gereisd. Het reisvirus bleef om hen heen hangen. Ze vertrokken ongeveer drie jaar geleden naar Australië om daar een uitdagend nieuw leven op te bouwen in een aangenaam klimaat. In Australië werden Emma (nu 2) en Kate (nu 6 maanden) geboren. Na alle verhalen is het heel gaaf om eens in hun droom te stappen. Effe op visite in Brisbane!

imageWe blijven uiteindelijk ruim een week. Als ‘gezinsonderdeel’ helpen we waar we kunnen. Edwin en Linda combineren hun werk met de zorg voor Emma, Kate, de drie cavia’s, twee volwassen kippen, de twee jonge kipjes en de twee eenden. Gezellige volle bak! In het eerste weekend chillen we wat in de tuin en maken daar pizza en taart in de houtoven. We bezoeken Emma’s favoriete speeltuin en Edwin laat ons Brisbane zien vanaf een uitkijkpunt. Doordeweeks struinen we wat door Brisbane en roeien de uitheemse gewassen uit in de grote tuin rondom het huis. Door het verwijderen van de planten krijgen de oorspronkelijke gewassen weer kans om te groeien, waardoor de oorspronkelijke bosdieren ook weer terugkomen. Gelukkig is het ondanks het zachte weer hartje winter in Queensland en zien we geen slangen. De python die normaliter altijd rondom de composthoop hangt, doet vast ook een winterslaap.

De tweede zaterdag bezoeken we met heel het gezin Bribie Island, een uur rijden boven Brisbane. Het wordt een onverwachte reunie van Edwin, Rutger en mij. Rutger bezoekt zijn Australische vriendin precies nu wij hier zijn. Haar ouders hebben een vakantiehuisje op het eiland. Rutger en de familie Lange gingen ook altijd mee op mei-vakantie. Wie had ooit gedacht toen dat we elkaar weer zouden weerzien in Brisbane? Het wordt een supergezellige dag ondanks de regen. Emma wil haar strandkasteel eigenlijk niet verlaten en Kate schaterlacht (voor het eerst?) om de gekke capriolen van haar grote zus.

Bedankt voor alles, familie De Bruijn! Het is een onvergetelijke visite geworden: ochtendhockey met Emma, dansen met Kate op de arm, lekkere soep, quiche, foto’s vol herinneringen, Ronnie ipv Ron, hardlopen op het strand, onze eigen verdieping in jullie huis… Te veel om op te noemen, maar vooral grenzeloze gezellige gastvrijheid. Dikke knuffel!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. zeb schreef:

    wt luek om bij oude vrienden te zijn op zo’n verre reis :) hopelijk kunnen wij dat samen doen dit jaar! love! xxxxx

  2. PM schreef:

    Goh……., wij waren toevallig ook in Brabant tijdens die 4 meivakanties. Wat leuk dat jullie elkaar nu weer treffen aan het andere eind van de wereld. Bedankt weer voor alle prachtige en leuke foto’s. Zo blijven we met jullie meereizen in gedachten. Liefs en knuffels uit de Daik xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s